Βιογραφικό

 

 

O Νικόλαος Π. Ματθαίου γεννήθηκε στην Αθήνα.

Απεφοίτησε με τιμητική διάκριση από την Πρότυπο Σχολή Αναβρύτων.

Σπούδασε Ιατρική στο Καθολικό Πανεπιστήμιο της Louvain του Βελγίου, ένα από τα αρχαιότερα πανεπιστήμια της Ευρώπης (έτος ιδρύσεως 1425μ.Χ.), όπου μαθήτευσε δίπλα σε εξέχουσες καθηγητικές προσωπικότητες της παγκόσμιας ιατρικής επιστήμης, όπως ο Ch. De Duve (Νόμπελ Ιατρικής 1974), και άλλοι.

Το 1989 μετεκπαιδεύτηκε στην Προληπτική Ιατρική των Βρεφών και Νηπίων στο Καθολικό Πανεπιστήμιο της Louvain.

Το 1990-1991 παρακολούθησε Παιδιατρική στο University College Hospital του Λονδίνου.

Από το 1994 έως το 1998 ειδικεύτηκε στην Οφθαλμολογία εξ’ ολοκλήρου στην Μεγ. Βρετανία, στα Νοσοκομεία Mayday Hospital Λονδίνου, Essex County Hospital, και Wolverhampton and Midlands Eye Infirmary, όπου απέκτησε ευρεία κλινική και χειρουργική εμπειρία και διεξήγαγε πλούσιο ερευνητικό έργο.

Παρακολούθησε τη θεωρητική του εκπαίδευση στην Οφθαλμολογία στα Πανεπιστήμια του Cambridge και του Birmingham.

Το 1998-2000 μετεκπαιδεύτηκε στην Παθολογία και την Χειρουργική του Γλαυκώματος Ενηλίκων και Παίδων, στην Πανεπιστημιακή Οφθαλμολογική Κλινική του Birmingham (Birmingham and Midland Eye Centre). Πραγματοποίησε έρευνες σε καινοτόμες χειρουργικές τεχνικές στο γλαύκωμα, οι οποίες εφαρμόζονται παγκοσμίως μέχρι και σήμερα.

Εν συνεχεία μετεκπαιδεύτηκε στην Παιδοφθαλμολογία , στους φακούς επαφής, και στην Διαθλαστική Χειρουργική όπου και συμμετείχε στις θεραπείες στην Ultralase Clinic του Birmingham.

Κατά την διάρκεια της μετεκπαίδευσής του δίδαξε στην Μεγ. Βρετανία φοιτητές ιατρικής και ειδικευόμενους στην Οφθαλμολογία, και επελέγη να διδάξει Κλινική Οφθαλμολογία στους φοιτητές Οπτομετρίας στο School of Life Sciences του Aston University.

Το 1999 συμπεριελήφθη στην Professional List of Ophthalmic Medical Practitioners από το Ophthalmic Qualifications Committee της Μεγ. Βρετανίας.

Μετά την εικοσαετή εκπαίδευσή του στο εξωτερικό, επέστρεψε στην Ελλάδα το 2001.

΄Εκτοτε εργάζεται στο ιδιωτικό του ιατρείο, και χειρουργεί σε μεγάλες κλινικές της Αθήνας, όπως το Ιατρικό Κέντρο Αμαρουσίου, το ΟΜΜΑ Οφθαλμολογικό Ινστιτούτο Αθηνών, το Μητέρα και άλλες.

Από το 2015 είναι ο Ιδρυτής και Διευθυντής του Τμήματος Γλαυκώματος Ενηλίκων και Παίδων του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών.

Το μεγάλο ερευνητικό του έργο έχει παρουσιαστεί σε διεθνή και ελληνικά συνέδρια και έχει δημοσιευτεί σε μεγάλα επιστημονικά περιοδικά.

Εξακολουθεί να ερευνά και να συγγράφει, καθώς επίσης και να συμμετέχει στα οφθαλμολογικά συνέδρια ως ομιλητής, καθώς και ως εκπαιδευτής σε κλινικά φροντιστήρια και πειραματικά χειρουργεία.

Διδάσκει στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, και είναι Επιστημονικός Συνεργάτης του Εργαστηρίου Ιστολογίας και Εμβρυολογίας.

Είναι Mέλος των :
• Ελληνική Οφθαλμολογική Εταιρεία
• Ελληνική Εταιρεία Ενδοφακών και Διαθλαστικής Χειρουργικής
• Ελληνική Εταιρεία Γλαυκώματος
• Ευρωπαική Εταιρεία Καταρράκτη και Διαθλαστικής Χειρουργικής
• Γαλλική Οφθαλμολογική Εταιρεία
• Οφθαλμολογική Εταιρεία των Midlands της Αγγλίας